Összes oldalmegjelenítés

2012. július 20., péntek

Épített kád

Sokan kérték már ezt az írást, most megejtem...

Nálunk ez úgy történt, hogy volt egy használaton kívüli folyosónk (régi paraszt ház oszlopos verandáját befalazták...és kaptak egy semmire se való folyosót), a kisebbik felébe raktuk  a bojlert, cipős polcot, kabátoknak fogast. A másik hosszabb felét kettéosztottuk, a szobánkból csináltunk egy ajtónyílást, itt gardróbot alakítottunk ki (ami a könnyen nedvesedő(penészesedő) falak miatt nem igazán működik jól. A "szélfogóból" nyíló részre került a fürdő-wc-mosdó. Ezt úgy képzeljétek el, hogy belépek jobb kéz felöl ott a mosdó, még egyet lépek ott a wc mögötte már ott is az épített kád.
Azzal tisztában voltunk, hogy ide venni kádat nem tudunk, először gondoltunk csak zuhanyzóra, de se magunkat se a gyerekeinket nem szerettük volna megfosztani a fürdőzés örömétől ezért épített kádnál maradtunk.
Hát akkor lássuk, hogy készült, sajnos fázisfotókat nem tudok mutatni, de ígérem ha majd a következő fürdőnket csináljuk végig dokumentálom :).
Nálunk 3 oldalról fal van már eredetileg, a negyedik oldalon ytongból falazott Péter lépcsőt kívülről és belülről egyaránt, valamint egy kicsi falat amire a wc öblítő tartálya került.
Nikecell (austroterm, hungarocel, ki minek ismeri)  van körbe a falnál, ezt már formára faragta Péter, tehát közepe felé már eredetileg jó ha lejt, a sarkok lekerekítettek ahogy az egy kádnál elvárható. A nikecellre került több réteg dryvit ragasztó, dryvit hálóval, majd csemperagasztó és a csempe ízlés és tudás szerint aprózva (törve). Az is egy lehetőség, hogy apró mozaik csempét veszünk, csak ezek nagyon drágák. Ezután jöhet a fugázás, amit alapos, gondos munkával kell végezni. Mi a megkötött fugázó anyagot még egy mélyalapozóval impregnáltuk. A vízzárásával kapcsolatban teszteltük többször is, éjjelre teleengedtük vízzel és reggelre semmi nem hiányzott belőle. Most már 10 éve gond nélkül használjuk, persze azt tudjuk, hogy a következőn mit csinálunk majd másképp, például nem rakunk a kád aljába kavicsokat "milyen jól néz ki" felkiáltással :).


Szóval itt van a kádunk


Ezek pedig az egyedi burkolatok amiket mi készítünk, hogy feldobjuk vele a hagyományos burkolatokat. (nem csak cicásat tudunk csinálni...)Készült egy kültéri esővízgyűjtő-merülő is itt olvashattok róla.

Nem pont épített kádak, de nagyon jó képeket talált Péter a neten.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése