Összes oldalmegjelenítés

2012. május 14., hétfő

Tyúkól

Újra aktuális lett a tyúkház befejezése, mivel a gyerekeink fogtak pár pipit a "kakaspörköltfözőversenyen". Így hoztunk újra agyagot, meg kértünk a szomszédból szalmát és nekiláttunk. 
Aki kíváncsi rá, hogy hogyan készült az itt olvashat róla.


Rá kellett jönnünk, hogy a frissen befont zöld leveles ágakat nehezebb tapasztani, így nem árt, ha pár nap száradást hagyunk a felületnek mielőtt elkezdjük a tapasztást. 


A tapasztásban a gyerekeink is segítettek nagy örömmel és kitartással. Így hamar be tudtunk fejezni.


Megpróbáltam lefotózni, hogy a betapasztott felület megrepedezett...


Ezért tettünk rá egy réteg rost agyagot (papírrost van elkeverve az agyagban, pl. tojástartó beáztatva). Az így kapott agyag már nem repedezik még a gyors szárítástól sem.


Péter az utolsó réteget simítja a felületen.


Itt pedig a lemeszelt tyúkház :). A régi ajtókból készített kifutó ideiglenes természetesen, csak még nbem érkezett meg a drótháló a kerítéshez.


Itt ülnek az ülőfán a "kispipik", a hozzáértők szerint a jobb szélen lévő fehér kakas, hát majd kiderül.

Egy barátunkhoz elvittük a nyúlállomány fiatal egyedeit, cserébe kaptunk kiskacsákat, két sárgát két sötétet. Őket még nem fotóztam le, de ígérem pótolom. Addig is itt láthatjátok a nekik készülő lakot. A technika hasonló mint a fenti tyúkólnak, csak sokkal kisebb és a teteje íves, nem csúcsban végződő.


Most itt tartok vele, ebben a hidegben nincs kedvem kimenni folytatni.



2 megjegyzés:

  1. Milyen időtartama lehet ennek a tyúkháznak? Nagyon tetszik az ötlet, hasonlóban gondolkodunk mi is.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, de felétek rókák, görények nincsenek? Mennyire véd szerinted ezek az állatok ellen a házikó? Vizet mennyire bírja?. További sok sikert: igima darov

    VálaszTörlés