Összes oldalmegjelenítés

2012. május 20., vasárnap

Nyúl ház


Két-három éve húsvétra kaptak a gyerekek két törpenyuszit, egy fekete lány logó fülűt és egy fiú zsemle színű álló fülűt. Együtt cseperedtek fel, mi úgy érezzük szeretik egymást, ha valami oknál fogva külön voltak rakva a fiú kereste a lányt és amint lehetett újra egymás mellé kerültek. Mivel a tyúkoknak, kacsáknak körül lett kerítve a telek egy része, ezért gondoltunk arra, hogy a nyusziknak is kerítünk le azon belül egy kisebb részt, ahova egy nyuszilakot is beterveztünk. Péter legújabb ötlete alapján régi autógumik adják a "falát" amit aztán kitöltünk földel, majd be is burkoljuk vele. 


 Itt Péter lejjebb viszi a talajszintet, a  kitermelt földet pedig betölti a gumikba. Amiket zöld ágakat láttok azok a fekvőtuja lemetszett hajtásai, tökéletesen megfeleltek a föld megfogására.


Egy hullámpala került a tetejére és némi föld. Még teszünk rá termőréteget, amit aztán beültetek szárazságtűrő nővényekkel. Szándékomban áll, valami gyorsan növő futó növényt is ültetni mellé. A képen látszik a nyuszik hordozója, abban raktuk oda őket az új helyükre. Mazsola a lány nyuszi azonnal birtokba vette a területet és intenzíven elkezdett ásni...


Rengeteg földet kikotort, nagyon mélyre leásott, ezek után nekifogott a fészeképítésnek, az előre odakészített szénából. Azt még nem írtam, hogy pocakos, szerintem az éjjel megellik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése