Összes oldalmegjelenítés

2012. április 7., szombat

Falu vagy város

A napokban olvastam egy írást, egy vidék kedvelő blog szerzője kicsit gunyoros hangvételben írt arról, hogy nem is a falut inkább a várost szereti. A cikk végén ki volt emelve a dátum: április elseje. Egyébként olyan képeket közölt, amik egy rendkívül jól összerakott enteriőrt  ábrázoltak. Én egy vidéki kisvárosban születtem. Gyerekkoromat a belvárosban éltem,tőlünk nem messze éltek a nagyszüleim akiknek házától néhány méterre két park is volt. Egy amit a helyiek csak Ligetnek hívtak és egy másik egy hatalmas nagy park a Várkert. A későbbiek folyamán sok különböző városban éltem, hosszabb-rövidebb ideig, köztük világvárosok is voltak.
Én szeretem a várost, de már 20 éve falun lakom. Régen megfogalmazódott bennem, hogyha az ember megteheti  az az igazi, hogy ha van egy nagyobb vidéki rezidencia ahol  a mindennapokat éli és van egy kicsi városi garzon ha bemegy színházba, vagy hangversenyre akkor ott is otthon lehessen. Azt hiszem az ember életvitelétől nagyban függ az, hogy melyiket részesíti előnyben. Szerintem mindenképpen jó, ha egyszerre tudja élvezni a vidék nyugalmát és azt a feltöltődést, energiát amit a természet ad. De időnként nagyon jót tesz az embernek a városi nyüzsgés a szép utcák, terek látványa és a szórakozási és kulturális lehetőség amit inkább a város tud megadni. Itt olvastam a cikket.


                                      Ez a disznóól fölötti góré, most egy patinás kiállítási helyszín.A vidéki képek Kisharsányban az Ördögkatlan fesztivál alkalmával készültek, ez a Kovács udvarház aminek az eredeti fényét a góré és a disznóól alapján könnyen elképzelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése