Összes oldalmegjelenítés

2013. június 2., vasárnap

Házszámtábla rogyasztott üvegből

Variációk egy mintára

Az emberek szeretik egyedi tárgyakkal körülvenni magukat olyanokkal ami csak nekik van senki másnak. A házszámtábla ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel, főleg ha olyan technikai megoldással van készítve ahogyan azt mi csináljuk.


Házszámtábláink rogyasztott üvegből készülnek amit burkolati elemként lehet felhelyezni a homlokzatra. Szokták kérdezni, hogy ez mennyire törékeny, ezt ugyan úgy kell kezelni mint egy kerámia burkolati elemet. Addig amíg nincs felragasztva természetesen törékeny, de ha egy jó ragasztó ágyba építik bele akkor a sérülékenysége már nem számottevő. 


Most egy olyan munkát mutatunk be ahol egy mintára kétféle színvariáció is készült. A mi munkáinkkal kapcsolatban elég gyakran halljuk azt a véleményt, hogy ez csak egy bizonyos anyagi szint felett megfizethető, egy házszámtábla erre is cáfolat. Ezen a házszámtáblán a magyar népmesék világa tükröződik az egyik esetben aranyban...


...a másikban kékfestőben.Lehangolónak érzem azt, ha egy utcán végig megyünk és sehol nem látjuk az utca nevet feltüntetve, erre is orvosság az egyedi házszámtábla. Nálunk elvi kérdés, hogy nem csinálunk csak számokat és abból jó sokat és egyformát, hanem ha házszámtábla, akkor az utca nevet is mindig kiírjuk."víz alatti világ..."


Arany az aranyon...


Régen a ruházatból sok mindent kiolvashatott a hozzá értő. Meg tudhattuk, hogy kb. mennyi idős a viselője, házas e, mivel foglalkozik, milyen az anyagi helyzete. Ma már ez nem így van. Egy házszámtábla akár önkifejezési forma is lehet, nekünk fontos tudni azt, ha valakinek készítünk egy munkát, hogy megtudjuk mit szeret, mit szeretne közvetíteni a környezetének ezzel, ezért a munka megbeszélése még egy ilyen "egyszerű" esetben is nagyon fontos dolog.


1 megjegyzés:

  1. Egyetértek.
    Ha valami tartalmas készül, abban legyen lélek.
    A készíttetőé és a készítőé is.

    VálaszTörlés