Összes oldalmegjelenítés

2013. június 4., kedd

Naposcsibék nevelése energiatakarékosan

Múlt héten megérkeztek a naposcsibéink Gödöllőről, nem voltunk a fogadásukra felkészülve így hirtelen csak egy karton dobozt béleltünk ki számukra szalmával és egy éjszakát a lakásban töltöttek. Még szerencse, hogy éjjel aludtak és nem csipogták végig :).
Másnap Péter a tettek mezejére lépett és ahogy az már bevált a kiskutyáknál, meg a nyusziknál készített egy csupa nikecell (hungarocel, austroterm ki hogyan ismeri) dobozt. A nagy sietségben csak a belseje lett ledreyvitolva, kívülről maradt a csupasz anyag.
Lényege a dolognak, hogy raktunk be a pipiknek 25W-os izzót, de az olyan meleget csinált, hogy jobbnak láttuk ennél is kisebb izzóval melegíteni a pipiket. 



A doboz kívülről...

...és belülről.


Kispipik a tálban.


Lehet, hogy jobb lenne ha kiskacsák külön lennének, nem győzzük az almot cserélni, mert ugye a pipik  a szárazat szeretik, a kacsák meg mindent összepacsálnak, de olyan kevesen vannak, hogy nem akartuk külön rakni őket. Még várunk egy adag napos pipit, de ők mostanában kelnek, ahhoz már nem értek, hogy miért nem lehetett összehangolni a keltetésüket, de mindegy...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése