Összes oldalmegjelenítés

2014. június 16., hétfő

Medence építés bent maradó kerámia zsaluval‏

A kreativitás évtizedek óta fontos eleme a munkámnak. Most egy olyan medencéről írok ahol a zsalu anyaga különböző színű és méretű kerámia burkoló elemekből áll. (Olyan medencénkről már írtam ahol nikecell tábla volt a zsaluanyag, erről itt olvashattok.) Egy barátunk jóvoltából (aki ilyen kereskedésben dolgozik) rengeteg kerámialapunk van. Ha az ember egy kicsit merevebben közelíti meg a dolgot akkor az baj, ha nagyon sokféle az anyag amivel dolgozni kell, de ha lazábbak, rugalmasabbak vagyunk, akkor a látszólagos hátrányból előnyt lehet kovácsolni...

És akkor lássuk, hogyan készült:


Ki van ásva a megfelelő méretű és alakú hely.


Miután elkészült a vasbeton alap fel kerülhet rá az első sor kerámialap.


A kerámialapok purhabbal vannak egymáshoz rögzítve és egy kicsi támasztást kapnak. A betonozást fontos, hogy lépcsőzetesen készítsük, hogy ne legyen túl nagy nyomás a zsalun.


A betonban erősítésnek vasháló és plusz gömbvasak kerültek. Kánikulában készült a betonozás, ezért egy kicsi takarásra szükség volt, de felülről ne engedje el a nedvességet (oldalt tartotta a kerámia).


A oldalfalak elkészülte után a betonalapra is burkolat került. Szokásunkhoz híven itt is alkalmaztunk mozaikot, részben a kerámialapok találkozásánál, ami nem csak esztétikailag fontos hanem a vízszigetelés szempontjából is. 


A párkányrészre kavicsok kerültek játékos megoldásban.
A szemben lévő csövön keresztül folyik majd bele az esővíz.


Itt-ott rogyasztott üvegek is vannak a felületen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése